POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Crna i bela bajadera -predlog za slave i Bozic

recept za obicnu ili crnu bajaderu je sledeci
300g šećera 1o kasika vode 250g margarina
150g mlevenih oraha
 300g mlevenog keksa plazme
 jedna cokolada moze ona za kuvanje ja sam stavila obicnu mlecnu milku vi stavite po zelji
Otopiti na vatri šećer i vodu .Tome dodati margarin i skinuti sa vatre.umesati orahe i mleveni keks,podeliti smesu na dva dela,jedan ostaviti takav u drugi dodati otopljenu cokoladu.Na tacnu ili u pleh prvo staviti tamniji pa svetliji deo ostaviti da se stegne,gore izliti glazuru od cokolade ,po zelji mozete je isarati sa belom cokoladom.

Recept za belu bajaderu je sledeci 125g mlevenih oraha 125g mlevenog keksa 250g mleka u prahu 600g kristal šećera 250g margarina 150g vode 350g šećera i 1dl vode staviti da vri oko 5minuta. Smaknuti sa ringle i dodati 125g margarina isečenog na kockice. Mešati dok se otopi maragarin, pa preliti prethodno pripremljenu smesu od 125g oraha, 125g keksa i 125g mleka u prahu. Dobro izjednačiti smesu i rastanjiti u tacni,mozete je razvuci i na oblatnu 250g šećera i 50g vode staviti da prokuva. Kad se šećer istopi kuvati još 2-3 minuta. Zatim dodati 125g margarina isečenog na kockice i 125g mleka u prahu. Skloniti sa ringle i mutiti oko 15 minuta na najjačoj brzini mikserom oko 15 minuta. Po želji dodati malo ruma. Ovom masom premazati rastanjeni deo i to raditi brzo jer se jako zgušnjava. Ako treba još da se poravna samo pokvastite nož i ravnajte.A ako ste dole stavili oblatnu stavite je onda i gore mada i ne mora. Gore mozete ukrasiti tako sto cete sarati sa crnom cokoladom po tom gornjem belom delu.Podelite recept na fb idu slave mozda zatreba nekoj domacici.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept