POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca bakina bundevara


POTREBNO: 500-600g brasna mekog
1 supena kasika ulja
 1 kasicica soli
mlaka voda (po potrebi)
Nadjev: bundeva i secer po zelji
100g sjeckanih oraha
secer u prahu za posipanje
 1supena kasika ulja
Za premazivanje tjesta : 100g putera 100ml ulja
Od navedenih sastojaka zamjesiti tjesto , Podjeliti tjesto na dvije lopte i ostaviti da odmara 30 min,Za to vrjeme izrezati bundevu oljustiti i na rendu narenadati ,posoliti je sa jednom malom kasicicom soli i ostaviti je da pusti vodu .nekih 10-tak minuta ,rukama procjediti tikvu i poseceriti (onoliko koliko mislite da je dovoljno ,sve zavisi ko kako voli) i dodati sjeckane orahe i kasiku ulja .Rastopiti puter zajedno sa uljem u jednoj serpici Razvijati jufke prvo oklagijom razvuci jufku zatim poprskati rastopljenim puterom i razvlaciti jufku rukama ,po krajevima stavljati spremljenu bundevu. Preklapati strane i poprskati ih rastopljenim puterom .Zatim zarolati pomocu carsava na kojim ste razvijali sa obje strane .Staviti spremnu pitu u podmazan pleh . Tako ponoviti i sa drugom jufkom . Peci je u zagrejanoj pecnici na 220°

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept