POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna strudla

Testo
400 g mekog brašna
60 g šećera
80 g rastopljenog margarina
20 g kvasca
prstohvat soli
1 narendana kora limuna
250 ml zauljene mlake vode
oko 100 g margarina za premazivanje testa
Fil od maka
300 g mlevenog maka
100 g šećera
100 g suvog grožđa
1kesica vanil šećer
1 narendana kora limuna
200 ml mlake pouljene vode


Testo zamesiti od navedenih sastojaka Ostaviti da se odmara 1 sat Od testa oblikovati dve kore, veličine pleha i debljine 1 cm Kore premazati tanko margarinom, pa filom Nafilovane kore zaviti u štrudle Poređati u pleh i premazati uljem Ostaviti da se odmaraju 1/2 sata Peći u zagrejanoj rerni oko 1/2 sata.Po želji posuti prah šećerom,Ito tako mozete i praviti sa punjenjem od oraha.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept