POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Recepti za posne kolace


ROZEN KORICE SA MAKOM:
1 pakovanje posnih kora za rozen tortu
600gr.maka 350gr.šećera 500gr. vode 1 posni margarin 1 limun
Fondan : 200gr. prah šećera 3 kasike vrele vode nekoliko kapi uLJA....šećer i vodu kratko ušpinovati,dodati margarin i koricu limuna,popariti mak.
Iscediti sok limuna i pomešati sa malo vode,i premazati svaku koricu pa filovati makom. od gore može glazura od posne čokolade ili 200gr prah šećera,3kašike vrele vode i par kapi ulja.Napraviti 2-3 dana pre.


PRALINE:
200g.menaž posne čokolade,200g posnog krema,malo ulja sve se rastopi na tihoj vati i nalije u kalupe! (ja sam u sredinu stavljla kandiranu koricu pomorandže i lesnike

BELE KOCKE:
500g vode,8kaš.šećera.5kaš.gustina se skuva i ostavite da se ohladi
.Penasto umutite 250g margarina i 200g prah šećera,zatim dodate ohlađeni gustin i dobro izmiksate.Dodate 200g kokosa i 150g mlevenih oraha.
Sjedinije i izlijete na tacnu oblozenu pek-papirom i ostavite u frižider da se stegnu.Sečete na kocke i prelijete belom posnom čokoladom rastopljenom sa malo ulja.

PUNJENE URME:
500g urmi,300g kesten pirea,7kaš.mlevenog posnog keksa,3kaš.ml.oraha,150g posne čokolade,malo ulja.umesite kesten sa orasima i keksom i punite urme.Obožite ih otopljenom posnom čokoladom.


ŠTANGLICE SA ČAJNIM KOLUTIĆIMA (POSNO)
2 čaše (od jogurta) šećera 1 čaša vode 250 gr margarina 50 gr čokolade posne 200 gr mlevenih oraha 200 gr mlevenog posnog keksa 2 lista većih oblandi 500 gr čajnih kolutića 100 gr žele bonbona U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi.Skinuti sa vatre pa dodati mleveni keks i mlevene orahe.Sve dobro izmešati. 1/2 mase staviti na 1 list veće oblande, preko poredjati čajne kolutiće, prethodno potapane u sok od narandže. U šupljine kolutića stavimo parče žele bombone,stavite drugi deo fila i oblandu.
ŠTANGLICE SA SUVIM ŠLJIVAMA I KOKOSOM:
Samleti ili sitno iseckati 600 gr suvih šljiva, dodati 1 dcl vode, 125 gr margarina i prokuvati na vatri da se lepo sjedini pa dodati 100 gr posne čokolade da se istopi i oko 100 gr mlevenog keksa ( zavisi koliko su suve šljive, možda i manje keksa). Ovu masu rasporediti na 1/2 lista manje oblande. Beli deo: Istopiti na vatri 200 gr šećera i 2 dcl vode, dodati 125 gr margarina da se istopi i na kraju dodati 200 gr kokosa ( kokos treba da je sitno mleven, štanglice se bolje seku ako nije sitan malo ga samleti u električnoj seckalici). Beli sloj staviti na crni sloj. Preko staviti glazuru od istopljene 100 gr posne čokolade sa 4 kašike ulja.






GOVEĐE OKO:
30 komada suvih smokvi 200 g šećera 150 g margarina 200 g mlevenih lešnika 200 g mlevenog posnog keksa 2 šoljice vode orasi u jezgru 100gr posne čokolade Otopiti šećer,margarin i vodu.....ostaviti da kuva 10min.skinuti sa vatre pa dodati lešnik,keks i čokoladu.Dobro sjediniti masu.Smokre zaseći na pola i dodati jezgro oraha,zatvoriti i masu oblikovato oko smokve u lopticu.Ostaviti da se stegnu i iseći na četvrtine.
 BAKLAVA MOJE MAJKE: 1200G kora tankih (ONE NA MERU),500g ml.oraha,200g ml. posnog keksa,100g suvog groždja ,250g+1/3 margarina ,1,200g šećera,1,200g vode,1 limun. Odvajati po tri kote,na ivicu kašikom staviti suvu masu od orahha,keksa i grožđica,čvrsto urolatii slagatiu veliki pleh.Isći na željene komade i zaliti otopljenim matgarinom.Peći 1h na 150-180 stepeni.Skuvati peliv....kada provri kuvati još15min. Hladnim prelivom zaliti vruću baklavu
.Recept za ove posne kolace nam je poslala Zorica Djordjevic Ex Djokic iz Beograda .Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.

Recepte za najlepse posne kolace imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept